Löysin käydessäni läpi viime vuoden valmennuskurssipapereita vinkkejä pääsykoelukuun. Laitan nyt valitut palat niistä tänne, omaksi muistutuksekseni ja ehkäpä joku muukin sais tästä jotain hyötyä :)

  • Älä lue samaa ainetta yli neljä tuntia päivässä, vaihtelu piristää aivojasi!
  • Lukemisen tulee olla suunnitelmallista etenemistä välitavoitteiden kautta kohti pääsykoetta. Älä ota liian suurta palaa kerralla!
  • Sinä et voi osata kaikkea, mutta ei osaa kukaan muukaan!
  • Ajattele positiivisesti. Jos et osaa jotain asiaa, ota haasteeksi selvittää miten se menee. Älä lannistu!
  • Nukkuminen on sekundaarinen oppimismetodi, unessa päivän opitut asiat kertautuvat alitajuisesti. Siispä: 8 tuntia unta/ yö on ehdoton minimi!!
  • Aivosi tarvitsevat happea, liikuntaa, lepoa ja unta joka päivä!
  • Vastuu oppimisesta on vain ja ainoastaan sinulla, ole rehellinen itsellesi!
  • Vain lukemalla (ja laskemalla) voit oppia, ei ole oikotietä onneen!
Noudatanko muka itse näitä? Ensimmäistä kohtaa joo, sen opin jo viime vuonna. Opiskelusta tulee paljon mielenkiintoisempaa, jos siinä on edes jotain vaihtelua, vaikka sitten vaan vaihtaisin fysiikan laskut kemian laskuihin. Kolmas kohta mun pitäis todellakin muistaa! Välillä iskee paniikki, jos en muista esim. jotain maailman turhinta bilsan pikkujuttua. Mun pitäis takoa päähäni että en voi osata IHAN kaikkea, eikä se haittaa. Niin ja aina ei mun aivoparat ihan tota kahdeksaa tuntia saa nukkua...mut melko usein kuitenkin.

Mutta, lopuks vielä raportointia etenemisestä: Kemia sujuu ihan rutiinilla jo, niin rutiinilla että se alkaa olla jo tylsää. Fysiikka vaatii vielä hiomista, mut seuraavan viikon aion laskea pelkkää fysiikkaa (se siitä aineen vaihdosta 4 tunnin välein...), koska siinä on eniten puutteita. Bilsa sujuu, nyt oon lukenut ne uudet asiat mitä mun vanhemmassa painoksessa ei ole, ja arvelen, et niistä aiheista ne väsää jonkin "yhdistele tietoa, käytä aineistoa, sovella"-tehtävän, sellaisen kuin viime vuoden kokeessa oli ensimmäisenä. Ehkä?